torsdag 24 september 2009

The World- Planerna som fanns för projektet

För ett tag sedan skrev jag om The World här utanför Dubai som sägs vara ett övergivet projekt som sakta håller på att sjunka och försvinna. Jag tänkte här göra en liten uppföljare till det inlägget om vilka planer som faktiskt funnits för några av öarna som blivit köpta.

Bild som G tagit när han varit ute och flugit

Först ska jag berätta att de sägs att man kan se The World från rymden, vilket måste vara en ganska häftig syn! Sedan kan jag berätta att The World är designad efter Mercantos karta av världen från 1500-talet.

När det gäller Dubais World så ryktades det länge om att det var Richard Branson som köpt ön Storbritannien men det var faktiskt en asiatisk entreprenör och hans business partner som köpte ön 2008 för 63,3 miljoner US dollar! Deras planer var att skapa ett hem långt hemifrån för rika britter.

En annan ö som blivit köpt är Grekland som ägs av en Belgisk aristokrat vid namn Baron Jean van Gysel de Meise som bestämt sig för att göra ön Grekland till en lyxig resort för de som har råd att bosätta sig där.

Nord Amerika som egentligen är uppbyggt av runt 20 öar är byggherren Nakheel´s egna projekt som skulle ha både hamn och hotell.

Om dessa 63,3 miljoner dollar som de asiatiska business männen pungade ut för Storbritannien och deras planer för lyxiga boenden var väl investerade pengar och om deras storslagna planer blir verklighet får väl endast tiden utvisa men idag ser det kanske inte så värst ljust ut!


Den enda ön som idag är färdig är den här lilla demo-ön.

Inga kommentarer: