måndag 12 oktober 2009

Guide: Att hyra lägenhet i UAE del 3

Detta blir inget långt inlägg då jag redan skrivit ganska utförligt kring hur man hyr en lägenhet här i Dubai. Här kommer bara några tillägg till mina tidigare inlägg.

  • För det första kan man inte hyra en lägenhet utan att man har ett Visum och för att få ett Visum krävs det att man har ett arbete. Man kan dock bo på hotellapartments utan Visum.
  • För det andra finns här inga bostadsrätter vad jag vet utan bara hyres eller köpes både när det gäller lägenheter och villor. När man hyr är det sällan man hyr direkt utav ägaren utan oftast går man via en agent, vilket kostar pengar.
  • Man ska inte lita på agenter och mäklare. Många gånger stämmer inte deras annonser. Ta därför reda på fakta själv och leta absolut inte boende i Dubai hemma från Sverige utan åk hit själv och se med egna ögon vad det är ni får. Många bilder som finns i annonser är väldigt missvisande jämfört med verkligheten.
  • När man hyr och köper finns det väldigt många dolda avgifter som man åker på att betala. Man betalar depositionsavgifter på många olika saker som el, vatten, Internet, säkerhetsavgifter på lägenheten/villan osv. Dessa depositionsavgifter är så klart ofta dyrare desto exklusivare du bor (ca 5% av årshyran).
  • Man ska aldrig vara säker på att man får en lägenhet/villa bara för att man har en muntlig överenskommelse med en mäklare eller ägare. Folk kan bjuda över exempelvis på en hyreslägenhet och då är du ute ur leken! Så med andra ord var aldrig säker förrän du har skrivit under kontraktet och har det i din hand.
  • En sista sak: Självklart varierar priset om du hyr eller köper en villa eller lägenhet beroende på vilket område man väljer, storlek på boende samt hur exklusivt man bor, precis som i Sverige Jag kan dock säga att priserna här i Dubai generellt är ungeför dubbelt så dyra som i Sverige!

Vill ni veta mer kan ni läsa mina tidigare och mer utförliga inlägg.

http://indrahscloset.blogspot.com/2008/12/guide-att-hyra-lgenhet-i-uae.html

http://indrahscloset.blogspot.com/2009/02/att-hyra-lagenhet-i-uae-del-2.html

Lycka till!

Inga kommentarer: