söndag 18 oktober 2009

Fujairah

Tidigt i fredags morse styrde vi bilen mot Fujairah, på vägen plockade vi upp Ja & MA. Vägen mot Fujairah kantades av gul ökensand som sedan skiftade färg till rött, höga berg, karga landskap som sedan blev allt grönare, diverse marknader som var mitt ute i ingenstans och sedan små underliga städer som såg ut att ha stannat i tiden. Det tog runt två och en halv timme för oss att köra från Dubai till Fujairah.

Liten stad någonstans i Fujairah där vi såg denna bil med getter på flaktet
UAE´s äldsta moské såg vi på vägen!

Väl framme såg det ut som om vi inte längre var i UAE utan i Thailand, vattnet var kristallklart och det fanns flera synliga rev som stack upp ur vattnet som för tillfället var ebb och runt om oss såg vi höga berstoppar. Vi tog in på ett fint hotell för att ha tillgång till deras restauranger, pool och strand. Då vi var väldigt hungriga började vi med att äta en efterlängtad lunch på en av restaurangerna med utsikt över både poolområdet och den underbara stranden. Mätta och belåtna gick vi för att byta om och sedan kasta oss i den varma men inte fullt så salta indiska oceanen. Det var helt fantastiskt att snorkla vid revet, det var nämligen som att simma i ett stort akvarium då vi såg stora stim av färgglada fiskar i varierande storlek som simmade runt oss. Vi såg även två ganska stora bläckfiskar som tittade på oss, ni kan tro att det var en otrolig känsla att få ögonkontakt med en bläckfisk! G pratade med en tjej som snorklat vid det större revet längre ut och hon hade sett flera revhajar, tur att inte jag såg dem då jag är rädd för hajar!



Fujairah eller Thailand, Thailand eller Fujairah?
Lång strand med berg i bakgrunden
Stranden på andra hållet
Liten del av poolområdet.

När solen började gå ner gick vi upp mot poolen istället och ni kan tro att det kändes kallt att hoppa i poolen när vi badat i badkarsvarmt vatten i havet! Jag och JA satte oss i poolbaren och tog varsin god drink medans killarna höll sig till isté. När våra fingrar och tår började likna russin gick vi upp och bytte om och gick till samma restaurang där vi bokat bord och avnjöt en mycket god middag. Sedan började den långa åkturen hem. Glada men väldigt trötta nådde vi Dubai runt midnatt och jag stupade trött i säng och sov som ett barn hela natten.
Ser ni oss där i baren?

Annars kanske ni ser oss nu!

Inga kommentarer: