lördag 24 januari 2009

Livet är en fest

Igår åkte jag med P & hans vänner på en utflykt till Ras Al Khaymah som är den emirat som ligger närmast Oman. Färden dit tog ungefär en och en halv timme och gick genom ökenlandskap. Det var inte mycket man såg längs vägen förutom öken och någon gång innan vi kom fram skymtade vi havet som var alldeles klarblått.


Väl framme åkte vi till Al Hamra och tittade på de nybyggda husen de har där som ligger runt en golfbana. Husen var byggda i riktig arabisk stil och liknade fort. Vi lyckades ta oss in i en villa som fortfarande var en byggarbetsplats och därför var olåst. Villan var riktigt stor. Det var tre våningsplan och inrymde bla en hiss och flera stora rum. Alla sovrum hade egna stora badrum. Till huset hörde det en stor trädgård med direkt anknytning till stranden. Lyxigt värre.
Efter turen till Ras Al khamyah åkte vi tillbaka mot Dubai men pga hunger skulle vi stanna på vägen för att äta. Vårt första stopp var på ett vattenpalats i Ras Al khaymah men där fick A dåliga vibbar så där stannade vi inte. Vi fortsatte istället vidare mot Sharjah och stannade på deras lilla köpcenter Mega Mall. Jag har varit i Sharjah många gånger då G tidigare bodde där och jag har aldrig gillat stället men nu tycker jag ännu sämre om det. Där var inga andra västerlänningar än vi och alla stirrade och viskade helt öppet i närheten av oss. Desstom var där inga bra affärer. När vi ätit och killarna hade klippt sig fortsatte vi mot Dubai och Dubai Mall där vi gick en sväng och G senare mötte upp oss när han slutat jobbet. Då bestämde vi oss för att vi skulle åka hem till P och ha en liten spontanfest. Så fest blev det med massor av öl och vin. När vi skulle gå hem vid tre tiden drog ett åskoväder in över Palmen med kraftig åska och hagel. Vakten i huset blev överlycklig och sprang ut och skulle titta på haglet då han aldrig sett detta tidigare! Väl hemma stupade vi i säng, trötta och lite snurriga men glada.

Inga kommentarer: