måndag 30 mars 2009

Guinness Rekord i Dubai

Visste ni att Dubai har slagit världsrekord som ledande odlare av daddelpalmer med 42miljoner daddelträd? Det är även det första rekord som någonsin slagits som har med daddlar att göra :)

Dubai som ska vara störst och bäst har den senaste tiden även slagit flera andra rekord. Atlantis invigningsfyrverkerier 2008 är ett annat rekord som kommit med i Guinness rekord bok. Fyrverkerierna sköts iväg från 226 flytande flottar med en radie av 46kilometer i vattnet runt The palm. Fyrverkeriet var 6 gånger större än invigningsfyrverkerierna av olympiska spelen i Beijing 2008.

Ett annat rekord som man slog i Dubai var Dubai Mall som innan det ens öppnade slog rekord som ett av världens största Mall. Akvariet inne i Mallet har även kommit med i Guinness rekordbok då det har världens störta och tjockast glas som är 32.88 meter bred, 8.3 meter hög, 750millimeter tjock och väger 245.614kilo.



Måste även berätta om ett annat galet rekord som slagits här i Dubai, nämligen säljanet av världens dyraste nummerplåt. Här i Duabi är det en stor business av att ha så lågt nummer som möjligt på sin nummerplåt på bilen. Desto lägre nummer, desto rikare och viktigare är du!
Därför köptes den dyraste nummerplåten någonsin, nummer 1, på auktion i februari 2008 för 52,2 miljoner Dirham ( med dagens kurs över 116 miljoner kronor!) av en affärsman i Abu Dhabi.
Hans kusin hade det tidigare rekordet då han köpt nummerskylt 5 för 25,2 miljoner Dirham, dvs över 56 miljoner kronor!
Har man lite pengar över kan man ju alltid styla sin bil liiiiite extra, eller hur?

Inga kommentarer: