måndag 1 mars 2010

Mer oväder på gång!

Enligt väderprognoser ska det komma ännu mer regn och blåst ikväll eller imorgon. Förhoppningvis blir UAE inte lika hårt drabbat denna gång som i förrgår då det kraftiga regnet fick en hel del konsekvenser här i UAE. Förutom att taket i vår reception rasade ner och våra hissar slutade att fungera hände det en hel del värre saker runt omkring oss.

I Global Village här i Dubai dödades en kvinna och en man skadades mycket allvarligt efter att en skylt fallit ner över dem. I Sharjah dödades tre män, en av att han tagit i en metall stolpe vid sidan av en översvämmad väg som var elektrisk och de två andra efter att ha kommit i kontakt med elektriskt laddat vatten.
Det var även kaos på vägarana särskilt till och från Sharjah. En av G´s kollegor skickade ett sms till G och berättade att det tagit honom ett par timmar att komma fram till jobbet och då han inte var den enda som hade problem blev flygtrafiken kraftigt försenad.

Enligt polisen var det över 170 olyckor på vägarna under regnovädrets första timme, vara 21 var mycket allvarliga. UAE´s motsvarighet till SOS alarm fick in hela 3415 samtal under ovädret i lördags kväll!

Även om det just nu är nästan vindstilla och himlen är klar så får vi hålla tummarna att ovädret håller sig ifrån land så att vi slipper mera regn. Det är ju långt ifrån torrt på vägarna runtomkring sedan förra ovädret.

2 kommentarer:

Therese - Bloggar fran Dubai! sa...

Ja vet, det ar sjukt, jag flyger till Goteborg inatt, sa jag hoppas att det inte blir forjavligt :/

Indrah´s Closet sa...

Hoppas du får en trevlig resa och att ovädret som är på väg in i natt blir mildare än det var igår!