måndag 27 oktober 2008

Dagens i-landsproblem

När man är på varuhus och ska prova kläder så vill man gärna ha smakråd. Problemet är då om man har med sig sin pojkvän eller sin man och vill ha smakråd av honom.
Här nere är provrummen separata, män och kvinnor provar inte kläder tillsammans. Män får inte heller gå in i kvinnornas provrum och ofta ligger provrummen en bit ner i en korridor som är lite svängd så att det är så liten risk som möjligt att någon man skall kunna se in. Ingången till korrioren är dessutom alltid bevakad så att det blir tvärstopp om någon man försöker ta sig förbi. Ska man då gå ut och visa sina kläder får man alltså gå ut en bra bit för att visa upp sig, då ofta iaktagen av en massa andra som också sitter och väntar på någon som provar kläder.
I alla provrum finns det även lås på insidan av dörren, fast det då bara är kvinnor som riskerar att öppna dörren till provrummet.

Verkar som man här ner inte alls är så van vid att visa sina kroppar som man är i Sverige. Hemma bryr man sig inte så mycket om att det är flera som byter om i samma rum som en själv, det är ju naturligt för oss. Här nere är det däremot helt annorlunda. På offentliga provrum som badhus, träningslokaler osv går man nämligen in i små bås med lås inne i omklädningsrummen och byter om. Man står alltså inte framför andra och byter om.

Inga kommentarer: