onsdag 29 oktober 2008

5-års jubileum

Var på G´s företags 5-års jubileum igår. Var en mycket trevlig fest med människor från hela världen. Förutom personal från företaget var shejken själv där samt andra högt uppsatta personer från regionen.

Festen hölls i en stor hangar vid golfklubben i Sharjah. Röda mattan var självklar utrullad och företagets VD stod i entrén och skakade hand med alla.
Inne i hangaren var det dukat med vackra blomsterdekorationer och fint porslin. Enorma ljuskronor hängde i taket och på varje plats låg det en bok med bilder från företaget.

Det bjöds frikostigt på arabisk mat och dryck. Det serverades även arabiskt kaffe som inte smakar som det kaffe vi är vana vid och dessutom är väldigt starkt.
Under tiden som vi åt berättades det om företaget och flera personer höll tal. En av dem som höll tal var Shejken själv. Man belönade även personer, som varit en extra tillgång för företaget eller varit i företaget sedan starten, med olika gåvor som tecken på uppskattning.

Det visades en film om företaget där bl.a. G var med. Självklart var han mycket stolt över att vara filmstjärna. :)
Efter middagen skulle det serveras tårta. En gigantisk tårta bars fram på podiet så att alla kunde se den. Shejken skulle ta första biten av tårtan och självklart skulle han skära tårtan med stil och inte som oss vanliga som använder tårtspade. Han använde istället ett enormt svärd att dela tårtan med! Efter att shejken tagit första biten av tårtan bar man ner den från podiet och tog den till ett väldigt stort dessertbord fyllt med godsaker som baklava och andra arabiska bakverk.
Samtidigt som desserten serverades spelades det arabisk musik och en lokal dansgrupp uppträdde.

Efter själva festen åkte G, jag och några andra iväg och tog en drink inne i Dubai. En perfekt avslutning på en trevlig, men sen kväll.

(kan ni gissa vem det är på sista bilden som är flygkapten?)

Inga kommentarer: