fredag 17 oktober 2008

Atlantis, värt ett besök!

Om ni någon gång åker till Dubai så tycker jag att ni ska besöka Atlantis.
Atlantis är ett stort lyxigt hotell som ligger längst ut på The Palm Jumeirah.
Hotellet har en stor vattenpark, ett stort akvarium som man kan gå in i samt även en delfin del där man bla kan simma med delfiner.

Delfin delen hann vi tyvärr inte med, men det är definitivt något som jag kommer besöka framöver. Vi såg bara en liten del av hotellet men den del vi såg var otroligt lyxig med lyxiga restauranger och butiker.


Själva vattenparken var väldigt stor med flera olika åkattraktioner i form av rör, typ vattenrutschbanor som man åkte i som svängde kors och tvärs.

Några av dessa rör utmynnade i akvarier med hajar som simmade runt en, vilket var väldigt spännande. Man mötte då bla den här besten.
En annan åkattraktion var att man kunde åka runt i små grottor som slutade med små vattenfall vilket känndes som att man åkte forsränning. Man åkte runt på små uppblåsta "donuts" ibland själv ibland två. En av gångerna jag åkte denna forsränning åkte jag runt ca 50 minuter då man hela tiden kom till nya grottor och nya stränder.

Om man ska hit och gå på vattenlandet rekommenderar jag att man är här när det öppnar vi 10-11tiden då vattenparken stänger redan 18 pga att det blir mörkt.

Efter att vattenparken stängt gick vi runt i det jättelika akvariet som heter The lost chaimbers. Här fanns mängder med fiskar av olika slag. Vissa giftiga, andra otroligt fula, några jättesmå och en gigantisk valhaj.

Då dagen började närma sig sitt slut var vi nog alla tio rätt trötta men var alla överrens om att det hade varit en lyckad dag!







Inga kommentarer: