lördag 25 oktober 2008

Abra eller Alladins lampa

Eftersom det är tredje gången jag är i Dubai och har varit på en hel del platser här nere så tänkte jag ge er lite tips på vad som är värt att besöka.
Jag börjar med några tips så kommer fler framöver.


Något man helt klart måste prova på är att åka Abra, vatten taxi, på Creeken. Detta kostar bara 1 Dirham (ca 2kronor). Man korsar då creeken från ex Bur Dubai till Deira men man kan även åka från andra stationer. Om man vill kan man förhandla sig till en egen resa med en Abra och då åka längs hela creeken.

Om man nu tagit sig över creeken så ska alla som älskar allt som glimmar och glittrar ta sig till Guld souken. Här finns allt från ringar, örhängen, armband och halsband. Man kan även få sina egna smycken gjorda efter egen design.
Ett annat favorit ställe är Medinat Jumeirah. Detta är ett köpcenter men som liknar en bazaar. Här strosar man runt i riktig arabisk miljö. Här kan man hitta allt från Alladins lampa till flygande mattan :)

När man tittat färdigt på alla spännande saker och känner sig yr i huvudet av all rökelse kan man bege sig till alla mysiga restauranger som ligger i närheten. Självklart ska man åka Abrah till dem i riktig arabisk anda.

Inga kommentarer: