fredag 7 november 2008

Liten UAE guide

Eftersom det talas så mycket om UAE så tänkte jag förse er som kanske kommer åka hit inom den närmsta tiden med en liten guide.

Språk: Arabiska är det officiella språket men Engelska går utmärkt att göra sig förstådd med.

Klimat: UAE har ett varmt subtropiskt klimat. Temperaturen är mycket sällan under 15 grader. På sommaren är den normala temperaturen mellan 32 och 48grader.

Valuta: Dirham är UAE´s valuta. 1Dirham är idag värd ca 2.06 kronor.

Shopping: Som jag tidigare berättat finns här oändliga möjligheter att shoppa. Här finns något för alla vare sig man är ute efter kläder, souvenirer, dyrt eller billigt. Nu har även världens största shopping center, Dubai Mall, öppnat. Vanliga öppettider för de flesta köpcentra är 10-22 lördag- torsdag. På fredagar öppnar vissa ställen lite senare men har då i gengäld öppet fram till 24.

Att ta sig runt: Enklaste sättet att ta sig runt om man är här på besök är att ta en taxi. Det är inte så dyrt men man ska tänka på att ta något av de professionella företagen.

Klädsel: Man ska visa respekt för den lokala kulturen och religionen och undvika alltför utmanande klädsel även om Dubai är relativ västerländskt. Under sommaren fungerar lätt sommarklädsel utmärkt men om man åker hit under vintern ska man tänka på att ta med sig någon tjockare tröja då det kan bli kallt på kvällarna.

Alkohol: Man kan dricka alkohol på de flesta barer och restauranger i Dubai. Värt att tänka på är dock att det är noll tolerans mot att ha alkohol i kroppen och köra bil. Att vara full offentligt är även straffbart i UAE.


Källa: Air Crew

Inga kommentarer: