torsdag 6 november 2008

Att hyra lägenhet i Dubai

Har de senaste dagarna alltså sprungit runt för att försöka hitta en ny lägenhet. Att hitta en lägenhet i Dubai är inte det lättaste. Dels så har priserna ökat ganska mycket den senaste månaden och dels så måste man vara snabb om man hittat en lägenhet man är intresserad av. I Dubai betalar man oftast ett helt års hyra på en gång, vilket som ni kanske förstår om ni läst min blogg tidigare är väldigt mycket pengar. Den som ger ägaren till lägenheten pengarna först får lägenheten. Man måste alltså bestämma sig på en gång om man ska ha lägenheten eller inte. Här finns ingen tid att fundera, något som inte alltid känns så bra när det handlar om så mycket pengar.
Att åka runt och leta lägenhet tar även så lång tid då det är så stora avstånd mellan områdena. Ofta är det dessutom långa bilköer vilket gör att det tar desto längre tid att komma fram.
Vi har i alla fall hittat en lägenhet som vi med största sannolikhet får. Den ligger i ett trevligt och för ovanlighetens skull, grönt område väldigt nära Dubais paradgata. I området finns gym, pool, barnpool, grillplats, lekplatser och lite parkkänsla vilket gör att det känns som att man är på en semesterort. Håller bara tummarna för att det hela går vägen nu så att vi får lägenheten!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter härligt! Jag håller tummarna från kalla Skåne också!